Základ této barevné misky se skládá z ochucené rýže a pak už je jen na kuchaři, jaké gastronomické umělecké dílo vytvoří. Vyzkoušejte různou kombinaci chutí, barev i textur surovin a dopřejte si opravdovou symfonii chutí v jednom soustu.
Obtížnost: jednoduché
Příprava: 20 minut
Počet porcí: 1
Ingredience
- 120 g sushi rýže
- 1 lžíce rýžový ocet
- 2 lžíce sójová omáčka
- 1 lžíce sezamového oleje
- 300 g čerstvého lososa
- 1 okurka (menší)
- 6 ks ředkvičky
- 140 g čerstvých fava fazolek nebo hrášku
- ½ avokádo
- 1 lžíce sezamových semínek
- hrst čerstvého koriandru
- 1 limetka
- sůl
Postup
1. Rýži uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu doměkka. Obvykle to trvá 15–20 minut. Jakmile je rýže hotová (trochu lepkavá), přidejte rýžový ocet a špetku soli, zamíchejte a nechte zcela vychladnout.
2. Mezitím namarinujte lososa. V misce smíchejte sójovou omáčku a sezamový olej. Z lososa odstraňte kůži, nakrájejte ho asi na 1,5cm kostky a vložte je do připravené marinády. Misku zakryjte a uložte do lednice.
3. Okurku omyjte a škrabkou ji nastrouhejte na dlouhé plátky. Ředkvičky očistěte a nakrájejte na tenké plátky, fazolky vyloupejte. Avokádo zbavte slupky i pecky a nakrájejte na plátky.
4. Na dno misky dejte rýži, na ni položte kostky lososa a obložte ho fazolkami, okurkou, ředkvičkami a avokádem. Posypte sezamovými semínky a lístky koriandru a podávejte s limetkou.
další recepty známých osobností
19. června 2023
Vlašský salát podle rodinného receptu podle manželů Linkových
19. února 2024
Hovězí s cajunským kořením podle Pavla Maurera
07. března 2023 Josef Maršálek
Arašídové věnečky podle Josefa Maršálka
17. dubna 2023