Připravte si ledový čaj bez jediné lžičky cukru. Místo něj použijte čerstvé ovoce, které podtrhne jeho přirozenou chuť a navíc udělá z osvěžujícího nápoje skleničku plnou vitamínů a antioxidantů.
Obtížnost: jednoduchá
Doba přípravy: 15 minut
Doba chlazení: 3 hodiny
Obtížnost: jednoduchá
Doba přípravy: 15 minut
Doba chlazení: 3 hodiny
Ingredience
- 1,2 l vody (nejlépe filtrované)
- 4 porce ovocného čaje
- 1 polévková lžíce sušeného ibišku
- 1 krvavý pomeranč
- 8 jahod
- 100 g borůvek
- 7 snítek máty
Co by se vám mohlo hodit k přípravě a servírování
Postup
- Do rychlovarné konvice dejte vařit 1,2 l vody na 100 °C. Do konvice s čajovým sítkem odměřte 4 porce čaje nebo vložte 4 čajové sáčky, přidejte ibišek a nechte louhovat podle návodu na obalu.
- Čaj nechte vychladnout a přelijte jej do džbánu.
- Nakrájejte krvavý pomeranč na měsíčky a přidejte ho do džbánu.
- Jahody nakrájejte na plátky a dejte do džbánu. Nakonec vhoďte borůvky a čerstvou mátu.
- Směs s ovocem nechte chladit po dobu 3 hodin a podávejte s ledem.
Náš tip: Pro ještě lahodnější chuť čaje použijte při přípravě receptu filtrovanou vodu. Speciální filtr v kohoutkové vodě totiž redukuje látky ovlivňující její chuť a vůni jako jsou chlór, herbicidy, pesticidy a zbytky léčiv.
Další osvěžující recepty
20. června 2023
Tradičně i netradičně. Připravte si doma osvěžující mojito
11. července 2023
Ovocný mocktail pro letní večery
01. června 2023