Tradičně i netradičně. Připravte si doma osvěžující mojito

20. června 2023
Tradičně i netradičně. Připravte si doma osvěžující mojito

 Znáte lepší osvěžení během letních večírků než mojito plné ledu a svěžích chutí?
 

Připravili jsme pro vás recept na tradiční i neobvyklou ovocnou variantu tohoto oblíbeného koktejlu. Pro opravdu chladivou úlevu během horkých večerů použijte při přípravě ledovou tříšť, kterou snadno vytvoříte z obyčejných ledových kostek pomocí výkonného stolního mixéru. Ledová tříšť dokáže proniknout do všech zákoutí nápoje a postará se o dokonalé ochlazení každého doušku.
 

Nejlepší volbou při výběru sklenic pro servírování mojita je sklenice na longdrink, která je dostatečně prostorná pro štědrou dávku ledové tříště ale i ostatní ingredience.

Tradičně i netradičně. Připravte si doma osvěžující mojito

Tradiční mojito plné svěžích chutí

Ingredience na 2 porce

  • 100 ml bílého rumu
  • 60 ml čerstvě vymačkané limetkové šťávy
  • 4 lžičky třtinového cukru
  • hrst máty
  • ledová tříšť
  • soda
  • plátky limetky a větvičky máty (jako ozdoba)

CO BY SE VÁM K MOHLO HODIT K PŘÍPRAVĚ a servírování

Postup

  1.  Připravte si do dvou sklenic na longdrink lístky máty společně s cukrem, který pomůže uvolnit její aroma.
  2.  Do každé sklenice přidejte 30 ml čerstvé limetkové šťávy a pomocí lžičky na longdrink jemně promíchejte s listy máty.
  3.  Přidejte ledovou tříšť (přibližně 8 kostek ledu na sklenici) a zalijte ji 50 ml bílého rumu.
  4.  Obsah sklenic promíchejte a dolijte sodou podle vaší chuti.
  5.  Nakonec ozdobte každou sklenici plátkem limetky a větvičkou máty.

Tropické mojito slazené ovocem

Ingredience na 4 porce

  • 1 lžička jemně nastrouhané limetkové kůry
  • 120 ml čerstvé limetkové šťávy
  • 120 ml bílého rumu
  • 320 g nahrubo nasekaného čerstvého ananasu
  • 2 až 3 čerstvé datle
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 30 g lístků máty
  • 250 g kostek ledu
  • soda

CO BY SE VÁM MOHLO HODIT K PŘÍPRAVĚ A SERVÍROVÁNÍ

Postup

  1. Dejte kůru z limetky, limetkovou šťávu, rum, ananas, datle a zázvor do nádoby výkonného stolního mixéru, zajistěte víko a mixujte na maximum po dobu asi 30 sekund, dokud nebudou datle zcela rozemlety. 
  2. Přidejte lístky máty, zajistěte víko a mixujte 5 až 10 sekund na střední rychlost, dokud nejsou mátové lístky nasekané na drobné kousky.
  3. Naplňte sklenice ledem a do každé ze sklenic nalijte stejné množství připravené směsi. Zalijte perlivou vodou a ozdobte lístky máty.

Tip na závěr: Pokud preferujete sladší variantu, doporučujeme přidat více datlí.