Kuchyň dělá člověka
Kuchyň dělá člověka je pravidelná série fotografa Derecka Harda, držitele ocenění Czech Press Photo. Nejsou to jen šaty, co dělají člověka. U nás v Potten & Pannen-Staněk věříme, že nejen oblečení odráží to, jací jste, ale stejným způsobem o vás vypovídá i vybavení vaší kuchyně a to, jakým způsobem vaříte.
Proto vás každý měsíc pozveme domů k zajímavým osobnostem z české a slovenské scény a necháme vás nahlédnout pod pokličku jejich kuchyně.
Kde momentálně bydlíš a s kým?
V Bratislavě a žiju sám.
Sdílíš obydlí také s nějakými němými tvářemi?
Ano, roční cockapoo Anička a 40letý japonský bonsai.
Jak bys popsal svoje bydlení v jedné krátké větě?
ZEN.
Moje oblíbená Laura Limbourg.
Oba skoro 40 let na Zemi.
Platí u tebe doma, že kuchyně je srdcem domu/bytu?
Rozhodně ano…Tak byl byt navržený, aby byla kuchyně srdcem prostoru.
Čeho si na své kuchyni nejvíce považuješ a proč?
Kuchyňského ostrůvku. Je to centrální meeting point.
Vyjmenuj tři věci, bez kterých se neobejdeš v kuchyni.
Japonské nože, shaker na proteinové drinky, konvička s filtrovanou vodou.
Bez kterých věcí se YAK.SHA v kuchyni neobejde?
Jaká ingredience ti nikdy nesmí chybět v lednici nebo ve spíži?
Maďarská gulášová pasta.
Co jsi naposledy uvařil/upekl?
Perkelt a palačinky.
Považuješ se za dobrého kuchaře? Co bys uvařil vzácné návštěvě, kdybys chtěl udělat opravdu dojem?
Dušené hovězí s bramborovou kaší.
Co ty a hudba? Co si rád pustíš třeba při vaření?
Hudba u mě hraje non stop.
ZEN.
Která světová kuchyně je tvoje nejoblíbenější?
Vietnamská.
Máš oblíbený nějaký originální pokrm, u kterého by ses podělil o recept s našimi čtenáři?
Tady je jedna velmi zdravá a rychlá snídaně.
Preferuješ sladké, nebo slané?
Slané a potom sladké.
Hranolky nebo salát?
Salát.
Kávu nebo čaj?
Čaj.
Kdyby sis mohl vybrat kohokoliv na světě (žijící i nežijící osobnost), s kým povečeříš, byl by to:
S mou mámou a babičkou.
Dáváš přednost velkým hostinám, kdy se sejde hodně lidí u jednoho stolu, nebo jsi spíš pro komornější stolování?
Velkým hostinám. Pravidelně organizuji u mě sessions, kde je 10+ lidí a společně večeříme.
Čtení obrázků.
Sade: The Best of a VITRA best of. :)
Patří k výjimečným okamžikům u tvého stolu i nějaký slavnostní jídelní servis?
Nemám nic slavnostního.
K jídlu patří nedomyslitelně i pití. Povíš nám, jaké máš rád alko a nealko?
Alko už aktuálně rok nepiju, ale bylo to červené víno. Nealko mě baví fermentované limonády.
Co bys doporučil za kuchyňskou vychytávku, kterou jsi objevil v poslední době?
Toustovači dlouho odolávám…
Co ti v kuchyni chybí, aby se stala kuchyní snů?
Právě ten toustovač…
Nahlédněte do kuchyně dalších známých osobností
20. září 2024
Kuchyň dělá člověka: Daniel Pašek
26. srpna 2024
Kuchyň dělá člověka: Marek Pavala
19. června 2024
Kuchyň dělá člověka: Filip Sajler
15. ledna 2024