
Skvělá vejce se dají připravit na tisíce způsobů. Tato klasika zasytí a je velmi jednoduchá na přípravu.

Snídaně šampiónů
Připravená zapečená vejce můžete servírovat v krásném designovém litinovém mini hrnci s pokličkou, který navíc díky svému materiálu vaši snídani udrží dlouho teplou. Pokud se budete chtít dozvědět více o litinovém nádobí a jeho výhodách či zjistit, v jakých dalších designových hrncích můžete doma potěšit při servírování, přečtěte si články o tom všem na našem blogu.
Ingredience
- 4 vejce velikosti L
- 200 ml smetany na vaření
- 2 lžíce smetany na šlehání
- muškátový oříšek
- 2 lžičky lanýžového oleje
- 100 g dušené šunky
- 100 g sýru Emmental
- 6 malých hub (my jsme použili žampiony)
- sůl a pepř
- pažitka
Na celý, i když zrychlený postup se můžete podívat na videu, které jsme jako jedno z několika natočili k našemu 25. výročí. Pokud se chcete dozvědět více o krásných Staub hrncích, stačí se podívat. Pokud se vám Staub hrnce líbí, patříte mezi ty, kteří oceňují umění žít všemi smysly. Stejně jako vy věříme, že jídlo má lahodit nejen chuti, ale také oku a duši. Přejeme dobrou chuť!