Doba přípravy: 5,5–6,5 hodiny (tažení vývaru 5–6 hodin)
Ingredience
Na vývar:
- 2–3 velké morkové kosti
- 500 g hovězí oháňky
- 500 g hovězí kližky
- 80 g čerstvého zázvoru
- 1 skořice
- 1 cibule, oloupaná a rozpůlená
- 5 hvězdiček badyánu
- 3–4 tobolky kardamomu
Do polévky:
- 500 g falešné svíčkové (hovězí kýty)
- 4 porce rýžových nudlí (nejlépe Pho)
- svazek koriandru
- 4 jarní cibulky
- 1–2 červené cibule, na plátky
- svazek máty
- svazek mexického koriandru
- balení klíčků mungo
- 2–3 chilli papričky, nakrájené nadrobno
- 1 limetka, nakrájená na klínky
Postup
Čirý a silný vývar je základ. Morkové kosti dejte do hrnce a zalijte je studenou vodou, přiveďte k varu, slijte a proces opakujte - ke kostem přidejte i oháňku a znovu vařte. Během vaření sbírejte pěnu.
Rozkrájejte zázvor a spolu s dalším kořením a cibulí ho opražte na sucho na pánvi. Opražené koření vsypte do vývaru z masa. Dochuťte dvěma lžícemi soli a vývar táhněte celkem alespoň 5-6 hodin. Vývar nakonec dochuťte troškou rybí omáčky.
Ingredience do polévky si připravte až těsně před podáváním, s výjimkou rýžových nudlí, které můžete na několik hodin před vlastní přípravou namočit do studené vody.
Syrové maso, ať už to bude maso z kýty nebo svíčková, odblaňte a nakrájejte na opravdu tenké plátky. Půjde vám to lépe, když jej dáte na chvíli do mrazáku. Toto maso pak jednoduše "uvaříte" pouhým přelitím horkým vývarem.
Připravte si také bylinky, které chcete ve své polévce mít: koriandr, chilli, mátu, klíčky mungo nebo třeba thajskou bazalku. Zde se fantazii meze opravdu nekladou a každý si může dochutit svou dokonalou polévku po svém. Pho polévka je velmi hutná a skvěle zasytí.
Pokud chcete být zcela styloví, polévku podávejte v misce na asijské polévky Villeroy & Boch z kolekce Soup Passion nebo v miskách na polévku z kolekce Heritage Turandot od Rosenthal.
Další recepty na polévky
10. ledna 2022
Francouzská cibulačka zapečená se sýrem
10. ledna 2022
Rychlá pórková polévka
21. prosince 2021
Krémová bramboračka s houbami
03. února 2022