Středomořský salát s kuskusem

27. července 2023
Středomořský salát s kuskusem

Připravte si dokonale nadýchaný kuskus. Ideální je jako příloha k masu nebo rybě či jako lehká večeře.

Abyste dosáhli perfektní textury, doporučujeme kuskus nevařit. Zrnka jen krátce opečte na pánvi, zalijte horkým vývarem a nechte pod pokličkou odstát. 
 

Obtížnost: snadná

Příprava: 20 min

Počet porcí: 3 porce

Středomořský salát s kuskusem

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 160 g kuskusu
  • 230 ml zeleninového vývaru
  • 30 g máty
  • 30 g petrželky
  • 1 červená cibule
  • 3 rajčata
  • 30 g rozinek
  • 3 lžíce citronové šťávy

CO BY SE VÁM MOHLO HODIT K PŘÍPRAVĚ A SERVÍROVÁNÍ

Postup

  1. Olivový olej rozehřejte na pánvi na střední plamen. Přidejte kuskus a za stálého míchání opékejte, dokud kuskus nezezlátne.
  2. Ke kuskusu přilijte horký vývar, přikryjte pokličkou a nechte 10 minut odstát.
  3. Sundejte víko a kuskus promíchejte vidličkou. Kuskus by již měl být měkký a měl by absorbovat veškerý vývar.
  4. Nasekejte mátu a petrželku. Červenou cibuli nakrájejte nadrobno. Z rajčat odstraňte dužinu a nakrájejte je na malé kostičky.
  5. Kuskus smíchejte s nakrájenou zeleninou, citronovou šťávou a rozinkami. Promíchejte a ihned podávejte. 

Další lehké recepty

Další lehké recepty