Celková doba přípravy: cca 40 minut
z toho zapékání: cca 30 minut
Počet porcí: 4
Rybí inspirace od našeho oblíbeného šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha v podobě receptu, který využívá netradiční kombinace kvalitní suché šunky a rybího masa. Recept Zdeňka Pohlreicha na Tresku balenou v šunce, s rajčaty a olivami je z jeho knihy receptů Taková normální kuchařka, vydané nakladatelstvím Sevruga.
Zdroj textu a foto: Zdeněk Pohlreich, Taková normální kuchařka, nakladatelství Sevruga.
Ingredience
- 4 filety tresky (à 200 g)
- 4 plátky parmské šunky
- 100 g černých oliv
- 100 g zelených oliv
- 500 g cherry rajčat
- 1 červená cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce lístků tymiánu
- sůl a čerstvě mletý pepř
- chléb k podávání
Postup
Předehřejte si troubu na 200 °C. Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Rajčata omyjte, přepulte a naskládejte společně s cibulí do pekáče. Osolte, opepřete a zakápněte olejem. Pečte v předehřáté troubě cca 15 minut.
Mezitím zbavte tresku případných kostí pomocí pinzety, mírně ji osolte a opepřete (pozor, parmská šunka už je slaná) a každý kousek zabalte do plátku parmské šunky.
Do pekáče s rajčaty přidejte olivy a tresku. Pečte dalších 15 minut, dokud treska není měkká a šunka křupavá. Hotové jídlo posypte lístky tymiánu a ihned podávejte.