Japonská tradice
Nejde vždy jen o sushi. Japonská kuchyně má tolik co nabídnout. Například recept na klasickou miso polévku s mořskou řasou, skvělým tofu a miso (pastou ze sóji).
Důraz je kladen na čerstvost ingrediencí a dokonalou prezentaci. Misky s poklopem z prémiového porcelánu na odkládání hůlek, lžička na asijské pokrmy, praktický servírovací podnos - to vše je potřeba ke správnému a pohodlnému podávání. S kolekcí Villeroy & Boch Soup Passion vytvoříte jedinečnou, zenovou atmosféru i ve vaší domácnosti.
Tak zapomeňte na starosti každodenního života a vydejte se s námi na cestu po stopách japonských chutí díky receptu na skvělou japonskou polévku. Výborný vývar a jemně slanou chuť řasy wakame si zamilujete. Navíc je řasa bohatá na minerály a další tělu prospěšné látky. Posílit imunitu a připravit tělo na zimu nebylo nikdy jednodušší.
Ingredience
- řasa wakame (malý čtvereček na osobu)
- 2–3 druhy sezonní zeleniny
- 750 ml vody či zeleninového vývaru
- 4 lžičky pasty miso
- zelené natě (pórek nebo nať z řeřichy)
- 2–4 houby šitake
- čerstvý zázvor
Postup
- Wakame omyjeme a vložíme do misky s vodou; řasa po pár minutách změkne. Nakrájíme ji na kousky a zatím ponecháme stranou.
- Vodu, v níž se řasa namáčela, uchováme – využijeme ji při vaření polévky.
- Dáme vařit litr vody. Mezitím nakrájíme zeleninu na tenké nudličky a houby na plátky.
- Do vařící vody pak vhodíme zeleninu, houby a po chvíli také řasu (vlijeme i nálev z namáčení).
- Vaříme na mírném ohni pět až deset minut, podle velikosti zeleniny – neměla by být rozvařená
- Naběračku horké polévky odebereme do misky Villeroy & Boch na asijské polévky a rozmíchejte v ní pastu miso.
- Dál už nevaříme! Miso obsahuje živé enzymy, které by se varem zničili. Nechte polévku jen takzvaně táhnout lehce pod bodem varu; asi tři až pět minut.
- Na závěr přidáme bylinky, dozdobíme pórkem a pár kapkami šťávy z čerstvého zázvoru.
Servírujeme v menších miskách Villeroy & Boch Soup Passion.
Další recepty na polévky
03. února 2022
Dýňová polévka s chilli
10. ledna 2022
Francouzská cibulačka zapečená se sýrem
10. ledna 2022
Recept na výbornou polévku Pho
17. prosince 2021