Filip je člověk, který opravdu žije jídlem a vším okolo něj! Mnoho let byl polovinou kuchařské moderátorské dvojice oblíbeného pořadu Kluci v akci, stojí za velkými gastro projekty Perfect Canteen & Perfect Catering a nedávno k nim přibyl další projekt Cibule Bistro. Aby toho nebylo málo, tak posbíral mnoho úspěchů na mezinárodních kuchařských soutěžích, byl členem Národního kuchařského týmu a vařil pro světové hvězdy jako Madonnu nebo Davida Bowieho!
Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a také motorsportu, kde dosáhl velmi povedených výsledků konkrétně v závodech do vrchu.
Kuchyň dělá člověka
Kuchyň dělá člověka je pravidelná série fotografa Derecka Harda, držitele ocenění Czech Press Photo. Nejsou to jen šaty, co dělají člověka. U nás v Potten & Pannen –Staněk věříme, že nejen oblečení odráží to, jací jste, ale stejným způsobem o vás vypovídá i vybavení vaší kuchyně a to, jakým způsobem vaříte.
Proto vás každý měsíc pozveme domů k zajímavým osobnostem z české a slovenské scény a necháme vás nahlédnout pod pokličku jejich kuchyně
Kde momentálně bydlíte a s kým?
U nás, v ráji, na vsi, v domě mé ženy, s dcerami a zvířaty.
Sdílíte obydlí také s nějakými němými tvářemi?
S kocourem Garfieldem a psem Georgem, našimi sršni, mravenci a šneky naší Stellinky.
Jak byste popsal svoje bydlení v jedné krátké větě?
Domov!
Platí u vás doma, že kuchyně je srdcem domu/bytu?
Stoprocentně. Jídlo je radost a domov.
Čeho si na své kuchyni nejvíce považujete a proč?
Ani nevím, ale je naše a krásná.
Vyjmenujte tři věci, bez kterých se v kuchyni neobejdete.
Nože, to je základ – Mauviel nádobí, to je prostě dream, pinzeta.
Jaká ingredience vám v lednici nebo ve spíži nikdy nesmí chybět?
Máslo – bez toho to nejde, Cibule Bistro Vývar – bez toho neuvaříš, víno, pasta, rýže, vejce, špek, dvojitý protlak, mnoho různých hořčic, olivový olej, sůl a pepř.
Co jste naposledy uvařil?
Pho, když jste přijeli na focení, pasta carbonara bude v pátek. Minulý víkend bylo grilování – to je rituál – a byl steak US Prime, krevety, chřest. To je nejvíc!
Považujete se za dobrého kuchaře? Co byste uvařil vzácné návštěvě, kdybyste chtěl udělat opravdu dojem?
Tak už to po těch letech docela ovládám a hlavně mě to čím dál tím víc baví! Svíčková je vždycky super, humr je taky hezký, teď letí pho, ale asi nejvíc u nás pro návštěvy letí seafood a ryby, takže klasicky ceviche a tartar, sashimi, pasta s bisque, ryba v soli a pralinky. Jak říká můj soused Marek, nejlepší seafood je u nás na vsi.
Co vy a hudba? Co si rád pustíte třeba při vaření?
Hudba jo a my máme DJ STELLA, takže bych jí to nechal…
Která světová kuchyně je vaše nejoblíbenější?
Thajská, malajská, italská, francouzská.
Máte oblíbený nějaký originální pokrm, u kterého byste se podělil o recept s našimi čtenáři?
Připravil jsem si recept na polévku Pho.
Preferujete sladké, nebo slané?
To je těžké, musím si vybrat? 😊
Hranolky, nebo salát?
Hranolky a Caesar salát.
Kávu, nebo čaj?
Kávu a Kusmi Tea Vladimir.
Kdybyste si mohl vybrat kohokoliv na světě (žijící i nežijící osobnost), s kým povečeříte, byl by to:
Nelson Mandela, Karel Gott, David Beckham.
Dáváte přednost velkým hostinám, kdy se sejde hodně lidí u jednoho stolu, nebo jste spíš pro komornější stolování?
Když to dělá náš Perfect Catering, tak jsem za velkou hostinu, a doma v kruhu přátel.
Patří k výjimečným okamžikům u vašeho stolu i nějaký slavnostní jídelní servis?
Ano, příborový set z vajíčka Christofle MOOD.
K jídlu patří nedomyslitelně i pití. Povíte nám, jaké máte rád alko a nealko?
Champagne a vodu z alpských ledovců.
Co byste doporučil za kuchyňskou vychytávku, kterou jste objevil v poslední době?
Pepř v soli a našel jsem zase crêpes Suzette.
Co vám ve vaší kuchyni chybí, aby se stala kuchyní snů?
Nic. To je kuchyně snů! 😊
Co Filipovi Sajlerovi nesmí chybět v kuchyni?
NAHLÉDNĚTE DO KUCHYNĚ DALŠÍCH ZNÁMÝCH OSOBNOSTÍ
22. května 2024
Kuchyň dělá člověka: Liběna Rochová
22. dubna 2024
Kuchyň dělá člověka: Olga Trčková
07. března 2023 Josef Maršálek
Kuchyň dělá člověka: Josef Maršálek
27. listopadu 2023