Připravte si chutný slaný dezert – Muffinky se sýrem a rajčaty – podle oblíbeného cukrářského mága Pepy Maršálka. Ideální jako malé pohoštění pro vaši návštěvu nebo jen tak, když vás honí mlsná. Příprava ani pečení netrvají dlouho, a tak se recept hodí i pro pečení na poslední chvíli.
Díky "tajné" ingredienci, mandlové mouce, budou vaše muffinky krásně vláčné, navíc získají jemně ořechovou příchuť, která dokonale ladí se sýrem a rajčaty. Dobrou chuť!
Díky "tajné" ingredienci, mandlové mouce, budou vaše muffinky krásně vláčné, navíc získají jemně ořechovou příchuť, která dokonale ladí se sýrem a rajčaty. Dobrou chuť!
Doba přípravy: cca 35 minut
Suroviny odpovídají množství těsta na 12 mufinů
Ingredience
Na těsto:
- 150 g hladké mouky
- 45 g mandlové mouky
- 6 g prášku do pečiva
- 4 g soli
- 1 g pepře
- 5 ks vejce velikosti M
- 90 g olivového oleje
- 220 g na kousky pokrájených rajčat
- 150 g tvrdého sýra typu ementál či chedar
- bylinky podle chuti
Na dokončení:
- 50 g plátků mandlí
Budete potřebovat formu na muffiny:
Postup
- Než začnete s přípravou těsta, zapněte troubu na 170 °C.
- Do mísy navažte mouku, mandlovou mouku, sůl, pepř, prášek do pečiva a zamíchejte. (Sypké suroviny se míchají snáze a prášek do pečiva se tak dostanu všude tam, kde ho bude během pečení potřeba.)
- Přidejte nastrouhaný sýr, rajčata, vejce, nasekané bylinky a olej a stěrkou krátce promíchejte.
- Hmotu rozdělte do formiček, které jste poctivě vytřeli olivovým olejem, posypejte mandlemi a dejte péct do předem vyhřáté trouby.
- Pečte při teplotě 170 °C asi 15 až 20 minut, nebo dokud špejle po vytažení nezůstane suchá.
- Ještě vlažné muffiny opatrně vyjměte z formy, ve které se pekly.
Další recepty cukráře Josefa Maršálka
08. srpna 2022 Josef Maršálek
Spálený cheesecake podle Josefa Maršálka
27. prosince 2021 Josef Maršálek