Jehněčí maso je tradiční delikatesou velikonočních svátků. Jeho přípravy se nebojte, je velice snadná, a navíc vás odmění křehká, šťavnatá a svěží chuť masa ukrytého v bylinkách. Tento recept se stane každoroční stálicí vašich oslav Velikonoc.
Doba přípravy: cca 35 minut
Doba přípravy: cca 35 minut
Ingredience
pečeně:
- jehněčí hřebínek
- dijonská hořčice
- sůl a pepř
- olej
příloha:
- oblíbená zelenina, zde půl hlavice brokolice
Postup
- Nejprve si připravte směs na bylinkovou krustu, viz postup níže.
- Lehce oschlý toastový chléb zbavte kůrky, z bylinek odstraňte stonky a parmezán nastrouhejte najemno. Vše vložte do food procesoru, kde směs rozmixujete na konzistenci podobnou strouhance. Případně ke stejnému účelu použijte tyčový mixér.
- Na velké pánvi nebo ve velkém litinovém kastrolu či pekáči rozehřejte olej, a na něm zprudka opečte osolený a opepřený hřbet z obou stran. Maso pak vyndejte a nechte lehce zchladnout. Mezitím si předehřejte troubu na 170 °C.
- Po zchladnutí celý hřbet potřete hořčicí a bohatě obalte v bylinkové krustě. Takto připravené maso dejte péct do rozpálené trouby na 10 minut.
- Mezitím na páře uvařte podélně pokrájené růžičky brokolice, cca 6 minut, aby jí vydržela krásná zelená barva a zůstala křupavá
- Po upečení rozkrájejte maso na jednotlivé “kotletky” a podávejte s oblíbenou zeleninou, kterou můžete i orestovat, a bramborovou kaší.
Velikonoce naslano – další recepty
30. března 2022
Velikonoční zapečené brambory s uzeným, špenátem a kopřivami
30. března 2022
Velikonoční polévka
21. ledna 2022
Netradiční velikonoční nádivka z cuket
30. března 2022