Jednoduchý recept na "Budapešť" s tvarohem, který uspokojí nejen vás a vaše dědi, ale i babičky a dědy. Je výborná k svačině i na studenou večeři, zvláště když jí doplníte čerstvě upečeným chlebem.
Naše cestování zakončíme v hlavním městě Maďarska, v Budapešti, po které nese tahle pomazánka jméno. Městě mnoha termálních lázní, malých kavárniček, skvělého jídla, spousty historických památek a samozřejmě krámků s proslulou maďarskou paprikou.
Doba přípravy: 7 minut
Počet porcí: 3-4
Naše cestování zakončíme v hlavním městě Maďarska, v Budapešti, po které nese tahle pomazánka jméno. Městě mnoha termálních lázní, malých kavárniček, skvělého jídla, spousty historických památek a samozřejmě krámků s proslulou maďarskou paprikou.
Doba přípravy: 7 minut
Počet porcí: 3-4
Ingredience
- 1 vanička polo nebo plnotučný tvaroh
- 2 lžíce zakysané smetany (tučné)
- 1 malá lžička oblíbené majonézy
- 1 malá cibulka nebo šalotka
- 1/2 červená paprika (nakládaná nebo čerstvá)
- špetka soli
- špetka pepře
- špetka cukru
- 1-2 malá lžička kvalitní maďarské papriky
- zelená petrželka či jiné zelené bylinky na ozdobu
Postup
- Cibulku pokrájejte nadrobno.
- Tvaroh a zakysanou smetanu smíchejte, přidejte majolku, přisypte cibulku a ostatní přísady.
- Dobře vidličkou promíchejte nebo můžete použít ruční šlehač, pomazánka bude krémovější.
- Čerstvou nebo nakládanou papriku nakrájejte na malé kostičky a přimíchejte do pomazánky.
- Podle své chuti ještě přidejte sůl či pepř.
- Výborná bude s čerstvým domácím chlebem. Inspirovat se můžete zde.
Tip:
Není-li paprika zrovna vaším favoritem, nasekejte si namísto ní čerstvé bylinky nebo pažitku a nešetřete – cca 1 hrnek. Místo části tvarohu můžete použít čerstvý krémový sýr typu žervé nebo lučina.
Další chuťovky a předkrmy pro vaši inspiraci
25. ledna 2022
Zapečený ovčí sýr s jablky a skořicí
27. ledna 2022
Smetanový dip s koprem a ořechy
27. ledna 2022
Pečená jemná vejce v Mini Cocotte
17. prosince 2021