Jednoduchý recept na netradiční dip, který nám na základě naší Grilovací výzvy poslala Tereza, vychází z bulharské kuchyně.
Naprosto výtečně chutná s pečenými nebo grilovanými bramborami, dokonale ladí i ke grilovanému kuřecímu či krůtímu masu.
Naprosto výtečně chutná s pečenými nebo grilovanými bramborami, dokonale ladí i ke grilovanému kuřecímu či krůtímu masu.
Originál recept Tereza okoukala při svých cestách do Bulharska, lehce si ho poupravila a sklízí s ním úspěch na každé párty.
My jsme vyzkoušeli a můžeme potvrdit, že zaslouženě.
Ingredience
- 1 kelímek zakysané smetany
- 2 menší stroužky česneku
- 1 lžíce nasekaného kopru
- 1 lžíce nasekané petrželky
- špetka pískavice
- špetka soli
- malá hrst nasekaných vlašských ořechů
Postup
Veškeré ingredience řádně promíchejte a umístěte do chladničky, aby dip při servírování měl správnou teplotu.
Recepty na další chuťovky
21. prosince 2021
Budapešťská pomazánka
21. prosince 2021
Pikantní rajčatový dip s chilli a koriandrem
09. října 2024
Pikantní dýňové chutney
25. ledna 2022