
Večeře na deštivé večery, která zahřeje na jazyku i na duši. Vyzkoušejte si připravit oblíbené „comfort food“ chilli con carne i doma. Zajímavým obohacením tradičního receptu je následné zapečení v troubě s kukuřičnými nachos a sýrem čedar. Křupavá textura dodá jídlu kontrast a sýr dokonale pikantní a smetanovou chuť.
Obtížnost: střední
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 5
Obtížnost: střední
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 5

Ingredince
- 200 g vařených červených fazolí
- 200 g vařených bílých fazolí
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 plechovka krájených rajčat
- strouhaný čedar
- kukuřičné nachos
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička jemně pálivé papriky
- 1 čerstvá zelená chilli paprička
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- sůl
- olivový olej
Co by se vám mohlo hodit k přípravě a servírování
Postup
- Cibuli i česnek nakrájejte nadrobno.
- Chilli papričku podélně rozkrojte a vyřízněte vnitřek se semínky. Očištěnou dužinu nakrájejte na drobné proužky.
- Na oleji zprudka opečte maso. Mleté maso bude mít tendenci spojovat se do větších kusů, snažte se ho v průběhu rozdělovat vařečkou.
- Jakmile maso zbavíte tekutiny, kterou pustilo, přidejte nakrájenou cibuli, chilli a česnek. Opékejte společně asi 3 minuty a odstavte.
- Přidejte koření, bylinky a sůl. Rozmíchejte je ve směsi a nechte rozvonět. Následně přidejte krájená rajčata, uvařené fazole a asi hrnek horké vody nebo vývaru.
- Nechte pod pokličkou asi 40 minut dusit na nízký plamen. Dávejte pozor, aby se vám směs nepřipálila.
- Troubu předehřejte na 190 stupňů na funkci grilu. Připravenou směs rozdělte na jednotlivé porce do menších zapékacích misek, posypte každou porci strouhaným čedarem a vložte do trouby asi na 7 minut, dokud se sýr nezačne roztékat.
- Před servírováním dozdobte křupavými nachos a posypte čerstvými bylinkami (můžete použít petržel, koriandr nebo oregano).