TOP make up artist, fashion designér a majitel streetwear značky WTF? Milan Švingál se s námi podělil o bezlepkovou citronovou bábovku, která je jednoduchá, rychlá, citronově svěží a neskutečně vláčná.
Obtížnost: jednoduché
Doba přípravy: 30 minut + 35 minut pečení
Počet porcí: cca 8-10
Obtížnost: jednoduché
Doba přípravy: 30 minut + 35 minut pečení
Počet porcí: cca 8-10
Ingredience
- 160 g Liana cake mix (bezlepková směs na pečení koláčů)
- 100 g kokosový cukr
- 4 ks citronový cukr
- 2 ks vejce
- 2 ks citronová kůra
- 1 ks prášek do pečiva
- 50 ml ghee máslo
- 100 ml rostlinné mléko
- 50 ml limoncello
- šťáva ze 2 citronů
- šťáva ze 4 limetek
- agáve sirup na oslazení polevy podle chuti
Co by se vám mohlo hodit k přípravě
Postup
- Vyšlehejte zvlášť bílky a žloutky s citronovým cukrem.
- Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, zbytek cukru, citronovou kůru, mléko, změklé ghee máslo, citronovou šťávu a limoncello. Poté jemně přimíchejte žloutky s cukrem, a nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků, aby těsto zůstalo nadýchané.
- Těsto nalijte do vymazané bábovkové formy a pečte přibližně 35 minut při 250–270 °C.
- Na polevu odšťavněte limetky, smíchejte s agáve sirupem a přiveďte k varu. Upečenou bábovku ve formě propíchejte vidličkou a přelijte polovinou sirupu. Po vychladnutí bábovku vyklopte a zbytek sirupu nalijete shora, aby byla bábovka šťavnatá.
Recepty dalších známých osobností
25. září 2024
Alpský řízek podle Miloše Staňka
22. května 2024
Srnčí kýta na červeném víně podle Liběny Rochové
19. června 2024