Citronová bábovka podle Milana Švingála

29. prosince 2024
Citronová bábovka podle Milana Švingála
TOP make up artist, fashion designér a majitel streetwear značky WTF? Milan Švingál se s námi podělil o bezlepkovou citronovou bábovku, která je jednoduchá, rychlá, citronově svěží a neskutečně vláčná.

Obtížnost: jednoduché
Doba přípravy: 30 minut + 35 minut pečení
Počet porcí: cca 8-10
Citronová bábovka podle Milana Švingála

Ingredience

  • 160 g Liana cake mix (bezlepková směs na pečení koláčů)
  • 100 g kokosový cukr
  • 4 ks citronový cukr
  • 2 ks vejce
  • 2 ks citronová kůra
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 50 ml ghee máslo
  • 100 ml rostlinné mléko
  • 50 ml limoncello
  • šťáva ze 2 citronů
  • šťáva ze 4 limetek
  • agáve sirup na oslazení polevy podle chuti

Co by se vám mohlo hodit k přípravě

Postup

  1. Vyšlehejte zvlášť bílky a žloutky s citronovým cukrem.
  2. Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, zbytek cukru, citronovou kůru, mléko, změklé ghee máslo, citronovou šťávu a limoncello. Poté jemně přimíchejte žloutky s cukrem, a nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků, aby těsto zůstalo nadýchané.
  3. Těsto nalijte do vymazané bábovkové formy a pečte přibližně 35 minut při 250–270 °C.
  4. Na polevu odšťavněte limetky, smíchejte s agáve sirupem a přiveďte k varu. Upečenou bábovku ve formě propíchejte vidličkou a přelijte polovinou sirupu. Po vychladnutí bábovku vyklopte a zbytek sirupu nalijete shora, aby byla bábovka šťavnatá.

Recepty dalších známých osobností

Recepty dalších známých osobností