Srnčí kýta na červeném víně podle Liběny Rochové

22. května 2024
Srnčí kýta na červeném víně podle Liběny Rochové
Přední česká návrhářka Liběna Rochová se s námi podělila o svůj oblíbený recept na zvěřinu. Připravte si podle ní srnčí kýtu na víně s pečeným česnekem a cibulí. Rozpadající se srnčí doporučujeme servírovat se skleničkou červeného vína, které doplní výraznou chuť masa.

Obtížnost: střední
Doba přípravy: 5 hodin
Počet porcí: 4
Srnčí kýta na červeném víně podle Liběny Rochové

Ingredience

  • 700 g srnčí kýty
  • 2 ks bobkového list
  • 3 kuličky jalovce
  • 2 kuličky nového koření
  • 3 kuličky pepře
  • 1 palička česneku
  • 1  větší cibule
  • 500 ml suchého červeného vína
  • 250 ml hovězího nebo zvěřinového vývaru 

Co by se vám mohlo hodit k vaření a servírování

Postup

  1. Srnčí kýtu vložte do litinového hrnce na pomalé pečení Staub Cocotte.
  2. Přidejte bobkový list, nové koření a jalovec.
  3. Česnek i cibuli rozkrojte napůl a se slupkou položte na maso.
  4. Zalijte vývarem a vínem.
  5. Troubu si rozehřejte na 130 stupňů na horký vzduch a pečte zhruba 5 hodin, dokud se maso nerozpadá. 
  6. Servírujte s knedlíkem, pečeným bramborem nebo grilovanými žampiony.