Přední česká návrhářka Liběna Rochová se s námi podělila o svůj oblíbený recept na zvěřinu. Připravte si podle ní srnčí kýtu na víně s pečeným česnekem a cibulí. Rozpadající se srnčí doporučujeme servírovat se skleničkou červeného vína, které doplní výraznou chuť masa.
Obtížnost: střední
Doba přípravy: 5 hodin
Počet porcí: 4
Obtížnost: střední
Doba přípravy: 5 hodin
Počet porcí: 4
Ingredience
- 700 g srnčí kýty
- 2 ks bobkového list
- 3 kuličky jalovce
- 2 kuličky nového koření
- 3 kuličky pepře
- 1 palička česneku
- 1 větší cibule
- 500 ml suchého červeného vína
- 250 ml hovězího nebo zvěřinového vývaru
Co by se vám mohlo hodit k vaření a servírování
Postup
- Srnčí kýtu vložte do litinového hrnce na pomalé pečení Staub Cocotte.
- Přidejte bobkový list, nové koření a jalovec.
- Česnek i cibuli rozkrojte napůl a se slupkou položte na maso.
- Zalijte vývarem a vínem.
- Troubu si rozehřejte na 130 stupňů na horký vzduch a pečte zhruba 5 hodin, dokud se maso nerozpadá.
- Servírujte s knedlíkem, pečeným bramborem nebo grilovanými žampiony.
Další recepty známých osobností
19. června 2023
Vlašský salát podle rodinného receptu podle manželů Linkových
22. dubna 2024
Poke bowl s marinovaným lososem podle Olgy Trčkové
24. července 2023
Pětiminutový ovocný koláč podle Dvou tátů
19. února 2024