Křupavá vrstva drobenky společně s vláčným tvarohovým těstem plným ovoce. To je chuť léta podle našeho gusta. Vyzkoušejte jednoduchý koláč podle influencerů a autorů knih pro děti i rodiče – Dvou tátů.
Michal a David Vaníčkovi se s námi podělili o oblíbený rodinný recept, který milují nejen jejich děti ale i návštěvy. Hotový je raz dva a ovocnou náplň můžete měnit podle sezony či toho, co zrovna máte v lednici.
Obtížnost: snadná
Příprava: 15 min
Doba pečení: 40 min
Počet porcí: cca 10-12 porcí
Michal a David Vaníčkovi se s námi podělili o oblíbený rodinný recept, který milují nejen jejich děti ale i návštěvy. Hotový je raz dva a ovocnou náplň můžete měnit podle sezony či toho, co zrovna máte v lednici.
Obtížnost: snadná
Příprava: 15 min
Doba pečení: 40 min
Počet porcí: cca 10-12 porcí
Ingredience
Na těsto:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru moučka
- 1/2 balení kypřicího prášku do pečiva
- 100 g másla
Na náplň:
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 1/2 hrnku cukru moučka
- 500 g měkkého tvarohu
- hrnek mléka
- 200 g zakysané smetany
- ovoce dle aktuálních možností (např. švestky, jahody, borůvky apod.).
CO BY SE VÁM MOHLO HODIT K PŘÍPRAVĚ
Postup
- Moučník se skládá z drobenkové části a náplně.
- Do mělké mísy nasypte mouku, půl hrnku cukru a kypřicí prášek.
- Přidejte máslo a rukama vypracujte jemnou drobenku.
- V druhé míse společně smíchejte pudinkový prášek, zbytek cukru, tvaroh, mléko a zakysanku.
- Ovoce omyjte a rozdělte na menší části.
- Na dno koláčové formy o průměru 30 cm vysypte asi tři čtvrtiny drobenky a dlaní ji zarovnejte a stlačte.
- Základ přelijte náplní, poklaďte ovocem a posypte rovnoměrně zbytkem drobenky.
- Pečte v horkovzdušné troubě na 180 stupňů asi 40 minut.
- Nechte vychladnout.