Ústřice servírujte na ledu. Skvěle vám k tomu poslouží litinový hrnec STAUB, známý svou schopností udržet teplotu, ať už se jedná o teplo, nebo chlad.
Ingredience
Šalotková zálivka
- 2 šalotky
- 4 lžíce červeného vinného octa
- sůl
- pepř
Petrželkové pesto
- hrst petrželky
- 50 ml olivového oleje
- ½ šťávy z citronu
- 10 g piniových oříšků
Co by se vám mohlo hodit k přípravě a servírování
Postup
Nejprve vyčistěte a otevřete ústřice. V jedné ruce je držte kulatou stranou dolů v kuchyňské utěrce, silně píchněte nožem na ústřice blízko kloubu, který drží ústřici vcelku. Zaražený nůž pomalu otočte a ústřici otevřete.
- Šalotková zálivka
Šalotky oloupejte a nakrájejte nadrobno, poté je ochuťte červeným vinným octem, solí a pepřem.
- Petrželkové pesto
Petrželku omyjte a osušte, poté ji rozmixujte s olivovým olejem a piniovými oříšky na hladkou pastu. Nakonec ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Další recepty na romantický večer ve dvou
09. ledna 2023
Slávky a la Mariniere
03. ledna 2022 Josef Maršálek
Valentýnské bezé Josefa Maršálka
01. února 2023 Josef Maršálek