Hlavní období mušlí pomalu končí. Jejich sezóna se u nás pohybuje od září do dubna. Květen, červen a červenec jsou totiž pro mušle měsíce třetí a v obchodech na ně skoro nenarazíte.
Rozlučte se s nimi se vší parádou a připravte si slávky plné tradičních chutí jižní Francie, které vás při prvním ochutnání přenesou na pískové pláže v Saint-Tropez!
Obtížnost: jednoduchá
Doba přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2
Rozlučte se s nimi se vší parádou a připravte si slávky plné tradičních chutí jižní Francie, které vás při prvním ochutnání přenesou na pískové pláže v Saint-Tropez!
Obtížnost: jednoduchá
Doba přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2
Ingredience
- 1 kg slávek
- 4 ks fenyklu, rozkrojené napůl
- 200 ml Pastisu
- 2 hvězdičky anýzu
- 10 g másla
- 3/4 velké cibule nakrájené na kostičky
- 3 lžíce olivového oleje
- 250 ml bílého vína
- sůl a pepř
Co by se vám mohlo hodit k přípravě a servírování
Postup
- V litinovém hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a celé půlky fenyklu.
- Opékejte asi 4 minuty. Dávejte pozor, aby ingredience nezezlátly a často míchejte.
- Odstavte hrnec z ohně a přilijte Pastis. Následně vraťte hrnec na plotnu a pokračujte ve vaření na mírném ohni.
- Přidejte bílé víno a máslo.
- Přiveďte k varu, vhoďte dovnitř slávky a pořádně směs promíchejte.
- Odstavte z ohně a nechte slávky pod pokličkou asi 3 minuty odpočívat a můžete podávat.
Náš tip: Během přilévání Pastisu buďte opatrní. Tento anýzový likér se vyznačuje vysokým obsahem alkoholu, který může při kontaktu s horkým nádobím vzplanout. Nezapomeňte si proto nasadit ochrannou kuchyňskou chňapku s prodlouženou délkou dosahující až k předloktí.
Další recepty s mořskými plody
27. prosince 2021
Italské risotto s krevetami nebo slávkami a citrónem
29. ledna 2024
Dekadentní valentýnská večeře: Ústřice na dva způsoby
25. dubna 2022