
Jan Šebek, vítěz českého finále nejprestižnější barmanské soutěže Diageo World Class, se s námi podělil o jeho speciální recept na Irskou kávu. Svou verzi známého nápoje pojmenoval Guatemala Coffee podle domoviny použitého rumu. Tento legendární koktejl vznikl na irském letišti, aby zahřál pasažéry, kterým z důvodu špatného počasí zrušili let domů. Prohřejte se v zimních mrazivých dnech tímto lahodným nápojem od hlavy až k patě.
Obtížnost: lehká
Doba přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Ingredience
- 25 ml Zacapa Centenario
- 10 ml karamelového sirupu
- 60 ml filtrovaná káva z Guatemaly nejlépe s tóny mléčné čokolády
- 40 ml vysokoprocentní smetany
- tonka fazole
Co by se vám mohlo hodit k přípravě a servírování
Postup
- Smíchejte rum, karamelový sirup a připravenou kávu.
- Smetanu si vyšlehejte do tuhé konzistence a následně přidejte na vrch skleničky s nápojem.
- Na vrch smetanové čepice nastrouhejte tonka fazole.