Je to jeden z předních módních fotografů na Slovensku a samozřejmě můžete jeho práci vidět také v českých fashion a lifestyle magazínech.
Jestli vás zajímá, jak, s kým a kde tenhle sympatický mladý muž bydlí, jste na správné adrese.
Je tu totiž další díl pravidelného seriálu Kuchyň dělá člověka!
Kuchyň dělá člověka
Kuchyň dělá člověka je pravidelná série fotografa Derecka Harda, držitele ocenění Czech Press Photo. Nejsou to jen šaty, co dělají člověka. U nás v Potten & Pannen –Staněk věříme, že nejen oblečení odráží to, jací jste, ale stejným způsobem o vás vypovídá i vybavení vaší kuchyně a to, jakým způsobem vaříte.
Proto vás každý měsíc pozveme domů k zajímavým osobnostem z české a slovenské scény a necháme vás nahlédnout pod pokličku jejich kuchyně.
Kde momentálně bydlíte a s kým?
V současné době bydlím v Malackách a žiji sám.
Sdílíte obydlí také s nějakými němými tvářemi?
Nemám žádné domácí zvíře, i když bych si psa moc přál, neměl bych na něj čas.
Jak byste popsal svoje bydlení v jedné krátké větě.
Útulné, trochu vintage, trochu moderní, takové akorát pro mě…
Platí u vás doma, že kuchyně je srdcem domu/bytu?
Ano, protože mám kuchyň spojenou s obývacím pokojem, je to takové srdce celého bytu, kde trávím čas se svými přáteli.
Čeho si na vaší kuchyni nejvíce považujete a proč?
Například toho, že mám varnou desku hned u okna. Když vařím, mám krásný výhled a rád sleduji, co se děje venku.
Vyjmenujte tři věci, bez kterých se neobejdete v kuchyni?
Mixér na smoothie, kávovar a pánev!
Jaká ingredience vám nikdy nesmí chybět v lednici nebo ve spíži?
Kuřecí maso, zelenina, rýže a vajíčka.
Co jste naposledy uvařil/upekl?
Naposledy jsem si dělal k snídani vajíčka.
Považujete se za dobrého kuchaře? Co byste uvařil vzácné návštěvě, kdybyste chtěl udělat opravdu dojem?
Nepovažuji se za dobrého kuchaře, ale zvládám takové jednoduché základní recepty. Asi bych udělal grilovaný hovězí steak a k němu hranolky ze sladkých brambor a dobrý salát.
Co vy a hudba? Co si rád pustíte třeba při vaření?
Při vaření si často pouštím hudbu. Momentálně nejraději poslouchám Vojtu Dyka nebo Ondřeje Brzobohatého.
Atelier Potten & Pannen – Staněk ART & DESIGN POP-UP STORE
Unikátní křišťálové a porcelánové kousky od českých umělců a designérů najdete v lobby hotelu Andaz Prague. Naše vlajková prodejna na Senovážném náměstí- Atelier Potten & Pannen – Staněk si tam pro vás připravila ART & DESIGN POP-UP STORE až do 16. 1. 2024.
Ponořte se do světa nadčasového řemeslného umění s naším kurátorským výběrem toho nejlepšího, co český design nabízí. Najdete tu křišťálové vázy Moser, Rückl a KLIMCHI či porcelánové doplňky do interiéru Qubus. Darujte letos svým blízkým jedinečná díla, která v sobě snoubí staleté techniky zpracování a současné designové trendy.
Která světová kuchyně je vaše nejoblíbenější?
Italská a asijská.
Máte oblíbený nějaký originální pokrm, u kterého byste se podělil o recept s našimi čtenáři?
Je to takový rychlý recept, které mu říkám "falešné" rizoto. Je to v podstatě jen rýže, kuřecí maso a zelenina smíchaná dohromady. A posypané parmazánem.
Preferujete sladké nebo slané?
50/50
Hranolky nebo salát?
Salát
Kávu nebo čaj?
Kávu
Kdybyste si mohl vybrat kohokoliv na světě (žijící i nežijící osobnost), s kým povečeříte, byl by to:
Můj oblíbený fotograf Mario Testino.
Dáváte přednost velkým hostinám, kdy se sejde hodně lidí u jednoho stolu, nebo jste spíš pro komornější stolování?
Jsem spíše pro komornější stolování. Ale jednou za čas je velká rodinná hostina taky fajn.
Patří k výjimečným okamžikům u vašeho stolu i nějaký slavnostní jídelní servis?
Mám rád pěkné stolování, ale moc si ho neužívám. Rád používám mramorové talíře, zlaté příbory a broušené sklo.
K jídlu patří nedomyslitelně i pití? Povíte nám, jaké máte rád alko a nealko?
Nejraději piji čistou vodu z kohoutku, nemám rád perlivé nebo slazené nápoje. Co se týče alkoholu, mám rád červené víno.
Co byste doporučil za kuchyňskou vychytávku, kterou jste objevil v poslední době?
Domácí gril na maso a zeleninu. Koupil jsem si ho teprve nedávno a docela rád na něm připravuji jídlo.
Co vám ve vaší kuchyni chybí, aby se stala kuchyní snů?
Mám v ní vše, co potřebuji, takže je to kuchyně snů, kdykoli se sejde parta dobrých lidí.
bez kterých věcí se Lukáš Kimlička v kuchyni neobejde?
NAHLÉDNĚTE DO KUCHYNĚ DALŠÍCH ZNÁMÝCH OSOBNOSTÍ
27. listopadu 2023
Kuchyň dělá člověka: Vavřinec Hradilek
21. srpna 2023
Kuchyň dělá člověka: Tomáš Třeštík
18. září 2023
Kuchyň dělá člověka: BESKY
07. března 2023 Josef Maršálek