Šéfkuchař Filip Sajler se s námi podělil o svůj recept na asijskou polévku Pho plnou bylinek a koření. Připravit si ji můžete z vlastnoručně udělaného vývaru, nebo si práci ulehčete připraveným vývarem od Filipovi značky Cibule Bistro.
Obtížnost: střední
Doba přípravy: 2 hodiny
Počet porcí: 4
Obtížnost: střední
Doba přípravy: 2 hodiny
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 l vývaru Pho Cibule Bistro
- 240 g rýžových nudlí 5 mm
- 320 g hovězího válečku
- 4 ks badyán celý
- 4 ks skořice
- 8 ks kardamom zelený celý
- ½ čajová lžička koriandrových semínek
- sójová omáčka
- rybí omáčka
na servis:
- 1 ks feferonka
- 20 g koriandr
- 10 g thajská bazalka
- 40 g smažená cibulka
- 80 g sójové výhonky
- 40 g červená cibule
- 40 g jarní cibulka a opražený černý sezam
- 40 g konfitovaný česnek
- 2 ks limeta
Postup
- 500 ml Cibule Bistro PHO vývaru zahřejeme v rendlíku, přidáme koření a poté očištěné hovězí maso svázané do válečku.
- Vaříme na nízkou teplotu, dokud není maso měkké, nebo ho můžeme opéct.
- Uvařené maso vyjmeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Rýžové nudle zalijeme vroucí vodou a necháme 10 minut odstát, poté zcedíme.
- Vývar z masa přecedíme přes jemné sítko, přidáme zbylý vývar a přivedeme k varu.
- Do talíře vkládejte jednotlivé komponenty v tomto pořadí: vařené rýžové nudle, plátky hovězího masa, klínky červené cibule, na kolečka nakrájenou feferonku a jarní cibulku, sójové výhonky, smaženou cibuli a konfitovaný česnek. Nakonec zalijte horkým vývarem a ozdobte koriandrem, čerstvou bazalkou a půlkou limety.
Náš tip: Podle chuti můžete zakápnout rybí a sójovou omáčkou.
další recepty podle známých osobností
22. května 2024
Srnčí kýta na červeném víně podle Liběny Rochové
22. dubna 2024
Poke bowl s marinovaným lososem podle Olgy Trčkové
19. června 2023
Vlašský salát podle rodinného receptu podle manželů Linkových
24. července 2023