Bún Xào podle Garyho

14. února 2025
Bún Xào podle Garyho
Sochař a filmař Lukáš "Gary" Gargulák se s námi podělil o svůj recept na asijské Bún Xào. Recept je jednoduchý a plný zajímavých chutí. U milovníků asijské kuchyně s ním zabodujete při jakékoliv příležitosti. 

Obtížnost: snadné
Doba přípravy: 20-30 minut 
Bún Xào podle Garyho

Ingredience

  • 1 ks svazek jarní cibulky
  • 50 g sójové klíčky
  • 50 g edamame loupané
  • 100 g zelí Pak Choi
  • 50 g mrkev
  • hrst loupaných arašídů
  • 1 ks chilli paprička
  • 1 balení kulaté rýžové nudle varmicelli
  • 200 g krevety
  • rybí omáčka
  • sójová omáčka
  • rostlinný olej
  • česnek
  • bílé víno
  • restovaná cibulka
  • koriandr
  • červené ředkvičky

Co by se vám mohlo hodit k přípravě

Postup

  1. Rýžové nudle nechte 10 minut odležet ve vlažné vodě.
  2. Potom je vařte cca 2 minuty. Ihned sceďte a propláchněte studenou vodou.
  3. Povařte edamame boby 5 minut. 
  4. Nakrájejte si jarní cibulku, zelí Pak Choi a mrkev a jemně orestujte na oleji v pánvi wok.
  5. Přidejte odložené nudle, část uvařených edamame a promíchejte.
  6. Přidejte rybí a sójovou omáčku.

Restované krevety:

  1. Stroužky česneku nakrájejte na půlky a restujte společně s krevetami.
  2. Po dvou minutách přidejte arašídy a najemno nakrájenou chilli papričku.
  3. Zalijte bílím vínem a nechtě odpařovat. Kousky česneku v průběhu vyndejte.
  4. Ke konci lze jemně polít sójovou omáčkou

Servírování:

  1.  Na talíř dejte nudle a krevety.
  2. Posypte je restovanou cibulkou.
  3. Přidejte nakrájené ředkvičky, zbytek edamame, sójové klíčky nebo vlastní topping dle uvážení.
  4. Završte najemno natrhaným koriandrem.

 chúc bạn ngon miệng / dobrou chuť

Další recepty známých osobností

Další recepty známých osobností