
Sochař a filmař Lukáš "Gary" Gargulák se s námi podělil o svůj recept na asijské Bún Xào. Recept je jednoduchý a plný zajímavých chutí. U milovníků asijské kuchyně s ním zabodujete při jakékoliv příležitosti.
Obtížnost: snadné
Doba přípravy: 20-30 minut
Obtížnost: snadné
Doba přípravy: 20-30 minut

Ingredience
- 1 ks svazek jarní cibulky
- 50 g sójové klíčky
- 50 g edamame loupané
- 100 g zelí Pak Choi
- 50 g mrkev
- hrst loupaných arašídů
- 1 ks chilli paprička
- 1 balení kulaté rýžové nudle varmicelli
- 200 g krevety
- rybí omáčka
- sójová omáčka
- rostlinný olej
- česnek
- bílé víno
- restovaná cibulka
- koriandr
- červené ředkvičky
Co by se vám mohlo hodit k přípravě
Postup
- Rýžové nudle nechte 10 minut odležet ve vlažné vodě.
- Potom je vařte cca 2 minuty. Ihned sceďte a propláchněte studenou vodou.
- Povařte edamame boby 5 minut.
- Nakrájejte si jarní cibulku, zelí Pak Choi a mrkev a jemně orestujte na oleji v pánvi wok.
- Přidejte odložené nudle, část uvařených edamame a promíchejte.
- Přidejte rybí a sójovou omáčku.
Restované krevety:
- Stroužky česneku nakrájejte na půlky a restujte společně s krevetami.
- Po dvou minutách přidejte arašídy a najemno nakrájenou chilli papričku.
- Zalijte bílím vínem a nechtě odpařovat. Kousky česneku v průběhu vyndejte.
- Ke konci lze jemně polít sójovou omáčkou
Servírování:
- Na talíř dejte nudle a krevety.
- Posypte je restovanou cibulkou.
- Přidejte nakrájené ředkvičky, zbytek edamame, sójové klíčky nebo vlastní topping dle uvážení.
- Završte najemno natrhaným koriandrem.
chúc bạn ngon miệng / dobrou chuť