Letní slabost každého milovníka grilování? Šťavnatý burger! Připravte si odlehčenou variantu z krůtího masa, která se stane stálicí na vašem menu. Náplň můžete měnit dle aktuálních chutí. Ke krůtímu masu se bude skvěle hodit i salátová okurka nebo avokádo.
Obtížnost: snadná
Doba přípravy: 20 minut
Doba grilování: 15 minut
Počet porcí: 6
Obtížnost: snadná
Doba přípravy: 20 minut
Doba grilování: 15 minut
Počet porcí: 6
Ingredience
Burger:
- 6 ks housek kaiserek
- 800 g mletých krůtích prsou
- 12 plátků slaniny
- 100 g jarní cibulky
- 200 g rajčat
- hrst polníčku
- olej
- sůl, pepř
Dip:
- 50 g strouhaného křenu
- 100 g zakysané smetany
- 100 g majonézy
- citronová kůra z jednoho citronu
- sůl, pepř
Co by se vám mohlo hodit k přípravě a servírování
Postup
- Rajčata nakrájejte na slabé plátky. Jarní cibulku nakrájejte najemno.
- Mleté krůtí maso osolte, opepřete, přidejte najemno nakrájenou jarní cibulku, propracujte a maso rozdělte na 6 stejných dílů a vytvarujte burgery v lisu na hamburgery.
- Na gril dejte grilovací litinový tál a rozpalte na cca 220 C°. Tál namažte tukem a vložte připravené maso. Grilujte z každé strany cca 5 minut. Pro jistou můžete použít vpichový teploměr (ideální vnitřní teplota 74 C°). Vedle masa dejte grilovat slaninu nakrájenou na plátky a grilujte dozlatova.
- Mezitím si připravte dip. V misce smíchejte zakysanou smetanu a majonézu, dochuťte křenem, citrónovou kůrou, solí a pepřem.
- Kaiserky rozřízněte podélně na polovinu a opečte je ze strany řezu na tuku do zlatova.
- Opečené kaiserky namažte dipem a zkompletujte s polníčkem, rajčetem, krůtím masem a slaninou.
Mohlo by vás zajímat
16. května 2023
Pečená vepřová panenka se sezónní zeleninou podle Lukáše Čížka
03. ledna 2022 Zdeněk Pohlreich
Kuře Zdeňka Pohlreicha
10. září 2021