Věhlasná slovenská cukrářka a jedna z porotců soutěže Pečie celé Slovensko Petra Tóth se s námi podělila o svůj recept na své medové perníčky, který je z její nové knihy "Upečeme si svátky".
Obtížnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 5 minut pečení
Obtížnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 5 minut pečení
Ingredience
- 500 g hladké mouky T650
- 180 g moučkového cukru
- 10 g perníkového koření
- 10 g (2 lžičky) jedlé sody
- 2 vejce (velikost M)
- 130 g medu
- 125 g másla
- 1 lžička soli
- 5 g (1 lžíce) kakaa holandského typu (volitelné, pokud chcete tmavší medovníčky)
Co by se vám mohlo hodit k přípravě perníčků
Postup
- Všechny suroviny dejte do mísy a vypracujte hladké těsto.
- Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte odpočívat celý den nebo i dva při pokojové teplotě.
- Na mírně pomoučeném vále těsto rozválejte na tloušťku asi 4–5 mm a vykrojte oblíbené tvary, které rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
- Medovníky potřete bílkem a ozdobte oříšky nebo sušeným ovocem podle chuti. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 4–5 minut, v závislosti na velikosti medovníků.
Sladké recepty dalších známých osobností
18. září 2023
Citrónové tartaletky s meringue podle Besky
17. dubna 2023
Tvarohová bábovka podle Cat & Cook
07. prosince 2022 Josef Maršálek
Melasové perníčky s rumovou polevou
24. července 2023