Medovníky podle Petry Tóthové

18. ledna 2025
Medovníky podle Petry Tóthové
Věhlasná slovenská cukrářka a jedna z porotců soutěže Pečie celé Slovensko Petra Tóth se s námi podělila o svůj recept na své medové perníčky, který je z její nové knihy "Upečeme si svátky".

Obtížnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 5 minut pečení

 
Medovníky podle Petry Tóthové

Ingredience

  • 500 g hladké mouky T650
  • 180 g moučkového cukru
  • 10 g perníkového koření
  • 10 g (2 lžičky) jedlé sody
  • 2 vejce (velikost M)
  • 130 g medu
  • 125 g másla
  • 1 lžička soli
  • 5 g (1 lžíce) kakaa holandského typu (volitelné, pokud chcete tmavší medovníčky)

Co by se vám mohlo hodit k přípravě perníčků

Postup

  1. Všechny suroviny dejte do mísy a vypracujte hladké těsto.
  2. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte odpočívat celý den nebo i dva při pokojové teplotě.
  3. Na mírně pomoučeném vále těsto rozválejte na tloušťku asi 4–5 mm a vykrojte oblíbené tvary, které rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Medovníky potřete bílkem a ozdobte oříšky nebo sušeným ovocem podle chuti. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 4–5 minut, v závislosti na velikosti medovníků.

Sladké recepty dalších známých osobností

Sladké recepty dalších známých osobností