Melasové perníčky s rumovou polevou

07. prosince 2022 Josef Maršálek https://pottenpannenprod.blob.core.windows.net/ppmedia/sharedmedia/pottenpannencz/pottenpannenmedia/auto%C5%99i/pepa_marsalek01b.png?ext=.png
Melasové perníčky s rumovou polevou
Baví vás experimentovat? Obyčejné vánoční perníčky vám příjdou nudné? Pak je toto recept pro vás jako stvořený. Číské five spices, tedy koření pěti vůní je ingredience, které vašim perníčkům dodá nejen exotický nádech, ale také překvapí naprostou symfonií chutí. Ostatně jako všechny recepty na vánoční cukroví od Josefa Maršálka.

Doba přípravy: cca 10-15 min, 60 minut uležení, 12-14 minut pečení
Počet kusů: 30
Melasové perníčky s rumovou polevou

Ingredience

Těsto:

  • 100 g melasa
  • 250 g hladká mouka
  • 120 g máslo
  • 15 g kakao
  • 1 žloutek M
  • 10 g čínské pěti koření 
  • 2 g sůl

Poleva:

  • 100 g cukr moučka
  • 35 g rum
  • 5 g olivový olej 

Postup

  • Do mísy si navažte všechny ingredience, je jedno v jakém pořadí. Podstatné je, aby máslo mělo opravdu pokojovou teplotu a nikoliv právě vytažené z lednice.  
  • Rychle a krátce ho zamíchejte do těsta, zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici asi 1 hodinu odpočinout.

  • Poté jednu polovinu na pomoučené ploše vyválejte na sílu asi 3 až 4 mm a kulatými embosovanými razítky, která jste předtím namočili do mouky a oklepali, vykrojte sušenky. 
  • Odkládejte na plech, který si vyložíte pečícím papírem, vždy kousek dál od sebe a pečte při 175 °C asi 12 až 14 min. Takto zpracujte všechno těsto. 
  • Ještě horké právě vytažené z trouby je potřete polevou, kterou si připravíte smícháním všech ingrediencí. Skvěle poslouží silikonová mašlovačka.

Co by vás ještě mohlo zajímat o pečení

Co by vás ještě mohlo zajímat o pečení

SOUVISEJÍCÍ A DOPORUČENÉ PRODUKTY