Aby se vám lépe přemýšlelo nad vánočními dárky, posilněte se čokoládovými dobrůtkami, které se jen rozplynou na jazyku.
Počet porcí: 20 ks
Čokoládové lanýže
Počet porcí: 20 ks
Příprava: 15 minut s robotem, jinak 45 min
+ 4 hodiny chlazení + doba na obalování
Ingredience
- 250 g hořké čokolády
- 120 g smetany ke šlehání (33 %)
- 100 g kvalitního kakaka holandského typu
- 50 g kokosových vloček
Postup
- Nastrouhejte čokoládu na hrubém struhadle. Pokud vlastníte nástavec KitchenAid Krouhač/ kráječ, nastavte robot na rychlost 6 a strouhejte do velké nerezové mísy.
- Na středním plameni zahřejte smetanu tak, aby byla horká ale ještě se nevařila, nalijte ji na nastrouhanou čokoládu a nechte cca 5 minut stát.
- Pomocí šlehací metly promíchávejte pomalu v robotu 3 minuty na rychlost 1, dokud směs nedostane jemnou, hladkou konzistenci.
- Nalijte čokoládovou směs na mělký plech či tác a vložte na 4 hodiny do lednice. Mezitím na středním plameni lehce opečte kokosové vločky. Nechte je kompletně vychladnout a pak buď nasypte do food processoru anebo ručně posekejte (nemixujte).
- Po vychlazení vyjměte čokoládovou hmotu z lednice. Připravte si 2 mělké talíře. Na jeden nasypte posekané kokosové vločky a na druhý kakaový prášek. Máte-li možnost, natáhněte si tenké latexové rukavice.
- Pomocí lžičky na vykrajování melounu(ovoce) tvarujte malé hrudky z čokoládové směsi (max 2,5 cm Ø). Polovinu obalte v kakaku, druhou půlku v kokosu.
- Hotové lanýže uchovávejte v uzavřeném boxu v lednici a vyndejte bezprostředně před servírováním.
RECEPTY NA DALŠÍ VÁNOČNÍ CUKROVÍ
10. ledna 2022
Linecké košíčky se švestkovou náplní a čokoládovým krémem
25. ledna 2022