Už je tomu pár let, co Elsa a Anna v kinech rozehrály souboj s magií a kouzelnou mocí, a v naší Gourmet Academy jsme spolu s Daškou Malou alias cukrářkou SugarMAMA a tehdy novými Frozen 2 formami na pečení báboviček od Nordic Ware kouzlili postavičky z filmu...
Recept na vynikající perník však má trvalou platnost a proto vám nic nebrání vyzkoušet jej na vlastní kůži. Mezi našimi novými formami s vánoční a zimní tématikou si jistě znovu vyberete.
Formičky s Annou, Elsou, Olafem a sobem Svenem z filmové pohádky Frozen 2 si získaly všechny malé cukrářské pomocníky. A co dalšího SugarMAMA s dětmi pekla? Luxusní vánoční perník. Postavičky ze známé pohádky už jsou bohužel několik let vyprodané, ale stejný perník můžete vyzkoušet třeba ve formě Louskáček.
Chcete příště s Daškou Malou alias SugarMAMA péct i vy? Není nic snazšího. Jen si vyberte některý z jejích nových kurzů. Nebo její kurz pečení vyberte jako vánoční dárek. Bude to ten nejsladší dárek, který jste kdy dali!
Ingredience
- ½ hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- ½ hrnku cukr krupice
- ½ lžičky koření medový perník
- ½ lžičky skořice
- ½ lžičky nadrceného nového koření a hřebíčku
- 4 g kypřicího prášku
- 1 lžíce holandského kakaa
- 1 vejce
- 1 hrnek mléka
- ½ hrnku oleje
na cukrovou polevu :
- 100 g cukr moučka
- 1 lžíce horké vody
- 2 lžíce citrónové šťávy
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 170 °C.
- V míse smíchejte všechny sypké suroviny a poté přidejte mléko, vejce a olej. Vše důkladně promíchejte.
- Pečlivě vymazané formičky naplňte jen do tří čtvrtin a vložíme do trouby. Pečte přibližně 20 minut a proveďte test špejlí (když se těsto na špejli nelepí, máte hotovo).
- Po upečení vyklopte perník z formiček a nechejte perník vychladnout na mřížce.
- Mezitím si připravte cukrovou polevu. Opět smíchejte všechny ingredience a vymícháme v hladkou polevu.
- Nakonec perník polijte a servírujte
Další vánoční recepty, které zvládnete s dětmi
19. ledna 2022
Recept na kokosové cake pops
02. února 2022