
Připravte si oblíbenou snídani jako z kavárny podle slovenské influencerky LucyPug. Chleba s avokádem a zastřeným vejcem, které když rozkrojíte, tak vyteče perfektně tekutý žloutek! Chutnat vám bude i jako pozdní brunch a zasytí vás až do večeře.
Obtížnost: lehká
Příprava: 20 minut
Počet porcí: 2 porce
Obtížnost: lehká
Příprava: 20 minut
Počet porcí: 2 porce

Ingredience
- 1 avokádo
- 2 vejce
- 1/2 litru vody (přibližně)
- 50 ml octa
- 4 plátky chleba
- čerstvý tvarohový sýr
- cherry rajčátka
- rostlinné klíčky na ozdobu
- šťáva z půlky limetky
- sůl a čerstvě mletý pepř
Co by se vám mohlo hodit k přípravě a servírování?
Postup
- Plátky chleba opečte v topinkovači a následně namažte čerstvým tvarohovým sýrem.
- Avokádo zbavte slupky a nakrájejte na tenké plátky. Plátky naskládejte na opečený chléb a zakápněte šťávou z limetky, aby vám avokádo nezhnědlo.
- Připravte si zastřené vejce. Do hrnce dejte vařit vodu a nalijte do ní ocet. Voda by měla být těsně pod bodem varu, poznáte to tak, že nebude vřít, ale budou se objevovat malé bublinky na dně hrnce.
- Vajíčko si rozklepněte do skleničky a když má voda požadovanou teplotu, udělejte v hrnci pomocí lžičky malý vír a vlijte do něj vajíčko.
- Vařte 4 minuty, aby byl žloutek po rozkrojení tekutý. Hotové vejce položte na připravený chléb s avokádem, osolte, opepřete a ozdobte cherry rajčátky a rostlinnými klíčky.