Připravte si oblíbenou snídani jako z kavárny podle slovenské influencerky LucyPug. Chleba s avokádem a zastřeným vejcem, které když rozkrojíte, tak vyteče perfektně tekutý žloutek! Chutnat vám bude i jako pozdní brunch a zasytí vás až do večeře.
Obtížnost: lehká
Příprava: 20 minut
Počet porcí: 2 porce
Obtížnost: lehká
Příprava: 20 minut
Počet porcí: 2 porce
Ingredience
- 1 avokádo
- 2 vejce
- 1/2 litru vody (přibližně)
- 50 ml octa
- 4 plátky chleba
- čerstvý tvarohový sýr
- cherry rajčátka
- rostlinné klíčky na ozdobu
- šťáva z půlky limetky
- sůl a čerstvě mletý pepř
Co by se vám mohlo hodit k přípravě a servírování?
Postup
- Plátky chleba opečte v topinkovači a následně namažte čerstvým tvarohovým sýrem.
- Avokádo zbavte slupky a nakrájejte na tenké plátky. Plátky naskládejte na opečený chléb a zakápněte šťávou z limetky, aby vám avokádo nezhnědlo.
- Připravte si zastřené vejce. Do hrnce dejte vařit vodu a nalijte do ní ocet. Voda by měla být těsně pod bodem varu, poznáte to tak, že nebude vřít, ale budou se objevovat malé bublinky na dně hrnce.
- Vajíčko si rozklepněte do skleničky a když má voda požadovanou teplotu, udělejte v hrnci pomocí lžičky malý vír a vlijte do něj vajíčko.
- Vařte 4 minuty, aby byl žloutek po rozkrojení tekutý. Hotové vejce položte na připravený chléb s avokádem, osolte, opepřete a ozdobte cherry rajčátky a rostlinnými klíčky.
Další oblíbené recepty známých osobností
08. října 2022 Josef Maršálek
Páj na oslavu podzimu podle Josefa Maršálka
19. června 2023
Vlašský salát podle rodinného receptu podle manželů Linkových
18. září 2023
Citrónové tartaletky s meringue podle Besky
17. dubna 2023