Pistáciové diamanty s citronem

03. prosince 2022 Josef Maršálek https://pottenpannenprod.blob.core.windows.net/ppmedia/sharedmedia/pottenpannencz/pottenpannenmedia/auto%C5%99i/pepa_marsalek01b.png?ext=.png
Pistáciové diamanty s citronem
Vzkoušejte další oblíbený recept cukrářského mága Josefa Maršálka, ve kterém se prolíná osvěžující vůně citronu s nasládlou chutí pistácií v dokonale sladěné kompozici.

Počet porcí: 50 ks
Doba pečení: 20 až 25 min
Pistáciové diamanty s citronem

Ingredience

Těsto:

  • 140 g máslo
  • 190 g mouka 
  • 20 g pistáciové pasty
  • 60 g cukr krupice 
  • 35 g sekané pistácie 
  • 10 g citronová šťáva
  • 1 citron - kůra 
  • 1 g sůl

Na dokončení:

  • 100 g cukr krupice 

Postup

  • V míse utřete dohladka změklé máslo, cukr, pistáciovou pastu, sůl a citronovou kůru do pěny. 
  • Poté přidejte citronovou šťávu a krátce zamíchejte. 
  • Nakonec vmíchejte mouku a sekané pistácie a vypracujte hladké a pevné těsto. 

  •  Rozdělte na dva díly a každý vyválejte na váleček o průměru 3 cm
  • Pořádně z vnější strany obalte v cukru krupice a dejte do lednice na několik minut ztuhnout. 
  • Nakrájejte na plátky asi 1,5 cm silné, odkládejte na plech s papírem na pečení, vždy kousek dál od sebe a pečte při 150 °C program horkovzduch dokud okraje lehce nezezlátnou, asi 20 až 25 minut. 
  • Nechte vychladnout a uchovávejte ve vzduchotěsné dóze. 

SOUVISEJÍCÍ A DOPORUČENÉ PRODUKTY