Vzkoušejte další oblíbený recept cukrářského mága Josefa Maršálka, ve kterém se prolíná osvěžující vůně citronu s nasládlou chutí pistácií v dokonale sladěné kompozici.
Počet porcí: 50 ks
Doba pečení: 20 až 25 min
Počet porcí: 50 ks
Doba pečení: 20 až 25 min
Ingredience
Těsto:
- 140 g máslo
- 190 g mouka
- 20 g pistáciové pasty
- 60 g cukr krupice
- 35 g sekané pistácie
- 10 g citronová šťáva
- 1 citron - kůra
- 1 g sůl
Na dokončení:
- 100 g cukr krupice
Postup
- V míse utřete dohladka změklé máslo, cukr, pistáciovou pastu, sůl a citronovou kůru do pěny.
- Poté přidejte citronovou šťávu a krátce zamíchejte.
- Nakonec vmíchejte mouku a sekané pistácie a vypracujte hladké a pevné těsto.
- Rozdělte na dva díly a každý vyválejte na váleček o průměru 3 cm.
- Pořádně z vnější strany obalte v cukru krupice a dejte do lednice na několik minut ztuhnout.
- Nakrájejte na plátky asi 1,5 cm silné, odkládejte na plech s papírem na pečení, vždy kousek dál od sebe a pečte při 150 °C program horkovzduch dokud okraje lehce nezezlátnou, asi 20 až 25 minut.
- Nechte vychladnout a uchovávejte ve vzduchotěsné dóze.
DALŠÍ VÁNOČNÍ CUKROVÍ JOSEFA MARŠÁLKA
25. listopadu 2022 Josef Maršálek
Melasové perníčky s rumovou polevou
18. listopadu 2022 Josef Maršálek