
Recept od fenomenálního cukráře vás nadchne snadnou a rychlou přípravou, ale především výtečnou chutí. Podzimními věnečky pohostíte až šest mlsounů současně; přesně tolik kousků se vejde na jeden plech. Jsou jedinečné a na jazyku se jen rozplývají, navíc je hravě zvládnete, i když se s pečením teprve začínáte seznamovat.
Podzimní věnce se sušeným ovocem
Ingredience odpovídají 6 ks věnců o průměru cca 13 cm

Ingredience
Tvarohové těsto:
- 280 g hladká mouka
- 200 g oblíbené sušené ovoce
- 120 g plnotučný tvaroh ve vaničce
- 50 g máslo
- 40 g cukr krupice
- 10 g vanilkový cukr
- 1 vejce velikosti M
- 8 g prášek do pečiva
- 2 g soli
- 2 g mletého anýzu (badyán)
- 1 g mleté skořice
- kůra z 1 bio citronu
Poleva:
- 140 g cukr moučka
- 45 g voda
- 20 g olivový olej
- 10 g kakao
- 1 g soli
Na dokončení:
- 40 g nahrubo nasekané kakaové boby
- 4-5 klásků květů levandule
Postup
1. Do mísy vložte tvaroh, cukr, vanilkový cukr a vejce, dobře zamíchejte.
2. Přidejte koření a sůl, citronovou kůru, potom mouku s práškem do pečiva a dobře vypracujte lehce lepivé těsto.
3.Na závěr do těsta zapracujte sušené ovoce nakrájené na malé kousky. Těsto přikryjte potravinářskou fólií a nechte v míse asi 30 minut odpočinout.
4. Poté je rozdělte na 6 stejných dílů, na lehce pomoučeném vále každý rozválejte do pramene a zapleťte do spirály. Tu následně smotejte do kroužku. Každý z nich by měl mít průměr cca 13-14 cm.
5. Kousky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem dále od sebe. Postříkejte nebo potřete vodou a pečte při 170 °C asi 20 minut dozlatova.
6. Pro závěrečnou dekoraci v ruce rozemněte kvítky levandule, nahrubo rozdrťte kakaové boby a odložte stranou.
7. Na polevu nejdříve smíchejte cukr s kakaem, přilijte olej a vodu a vymíchejte dohladka.
8.Počkejte, až věnečky částečně vychladnou, poté je potřete pomocí cukrářského šťetce připravenou, mírně zchladlou polevou.
Ještě před úplným zaschnutím posypejte věnečky připravenými nadrcenými kakaovými boby a rozemnutými kvítky levandule. Naservírované věnečky můžete ještě lehce posypat kousky sušeného ovoce a podzimní dekoraci jako malovanou máte hotovou! A výhodou je, že vy i vaši hosté se mohou nejen pokochat pohledem, ale rovnou se do ní také zakousnout.