Sklidili jste dýně a nevíte co s nimi? Zkuste náš recept na dušenou muškátovou dýni. Použijte chilli nitě k dozdobení a budete mít pokrm, který potěší i vaše oko - věříme v umění žít všemi smysly.
Počet porcí: 4
Počet porcí: 4
Ingredience
- 750 g muškátové dýně, oloupané, na kostky nakrájené
- 2 velké brambory, oloupané, také na kostky nakrájené
- 2 kusy kuřecích prsou, nakrájené na stejné kostky jako zelenina
- 4 červené cibule, rozkrojené na čtvrtinky a ty poté nakrájené na plátky
- 2 stroužky česneku, oloupané, pokrájené nadrobno
- 600 ml zeleninového vývaru
- 2 bobkové listy
- 1 čajové lžička rajčatové pasty
- 100 ml smetany
- 4 čajové lžičky olivového oleje
- chilli nitě
- 2 špetky rozmarýnu
- 1 citrón
- mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
- hladkolistá petržel, nadrobno nasekaná
Postup
- Poduste cibuli a česnek ve 3 lžičkách olivového oleje.
- Potom přidejte brambory a dýni a dobře poduste.
- Přidejte rajčatovou pastu a bobkové listy, zalejte zeleninovým vývarem a smetanou.
- Nechte v mírném varu pod přiklopené pokličkou 15–20 minut.
- Mezitím orestujte pokrájené kuřecí prsa na dobře rozpálené pánvi na lžičce olivového oleje s rozmarýnem, dobře osolte a opepřete.
- Poté kuře přidejte do podušené směsi dýně a brambor.
- Pokapejte trochu citrónem a podávejte posypané s nitěmi chilli a drobně pokrájenou petrželí. Dobrou chuť!
Další recepty z dýně
17. října 2024
Dýňová polévka podle Jamieho Olivera
09. října 2024
Pikantní dýňové chutney
03. února 2022