
Mistr cukrář Josef Maršálek, známý usměvavý porotce z televizní soutěže České televize a lektor naší Gourmet Academy se s vámi podělí o další ze svých osvědčených receptů. Velikonoční zajíc jako živý, jen odhopkat z talíře. Zvládnete to také, stačí jen dodržet osvědčené postupy. A při zdobení se fantazii meze nekladou!
Celková doba přípravy: 1,5 hodiny
Pečení: 45–50 minut
co budete potřebovat: 3D velikonoční formu, objem cca 0,75 l

Ingredience
Co by se vám mohlo hodit k přípravě
Postup
1. Nejprve si smíchejte sypké ingredience – mouku s kokosem, cukrem, solí a práškem do pečiva, přisypte nastrouhanou citronovou kůru a lehce promíchejte.
2. Pak přidejte ingredience tekuté – vejce, jogurt, olej a šťávu. 3. Stěrkou vymíchejte dohladka. Pokud máte, můžete použít robot s plochou stěrkou na pomalý stupeň.



4. Formu vymažte olejem a vysypejte kokosem, připravenou hmotu nalejte do její spodní části, přiklopte horní částí a pečte v rozehřáté troubě při 160 °C asi 45–50 minut.

5. Po uplynutí doby podle zkušeností se svou troubou vyzkoušejte špejlí , zda je zajíc upečený. Je-li špejle po vytažení suchá vyjměte z trouby, sejměte horní část a nechejte vychladnout.

6. Na polevu metličkou vymíchejte všechny ingredience dohladka a ve vodní lázni zahřejte do tepla. Elektrický šlehač nebo kuchyňský robot vám opět usnadní část práce.
7. Máte-li polevu hotovou, vyjměte zajíce z formy, spodní hranu lehce seřízněte, kvůli větší stabilitě hotového zajíce.
8. Pomocí štětce pak polevou zajíce potřete, nechte lehce zaschnout, nakonec jemně pocukrujte. Dozdobte dle své fantazie.


