Svačina do práce, na cesty nebo také rychlá letní večeře. Připravte si svěží wrapy podle našeho receptu. Jednodušší verze je z kupovaných placek, ale domácí vždy chutná o trochu lépe.
Těsto si můžete připravit i za pomoci ručního šlehače. Stačí ke zpracování těsta použít speciální hnětací háky.
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6
Ingredience
Těsto:
- 320 g hladké mouky
- 140 ml voda
- 2 lžíce olivového oleje
- 5 g soli
Náplň:
- 200 g uzeného lososa
- 100 g rajčátek
- 1 avokádo
- červené zelí
- sůl a pepř
CO BY SE VÁM MOHLO HODIT K PŘÍPRAVĚ A SERVÍROVÁNÍ
- Nejdříve si připravte těsto. Ve větší míse smíchejte mouku s vodou a přidejte olej a sůl.
- Těsto začněte hníst. K ulehčení práce použijte ruční šlehač se speciálním nástavcem nebo kuchyňského robota.
- Začněte na nejnižší rychlost a poté postupně přidávejte stupně. V hnětení pokračujte, dokud se těsto nespojí a přestane lepit.
- Těsto vyklopte a a vypracujte z něj bochánek. Ten dejte do mísy (ideální je porcelánová nebo kameninová), přikryjte a nechte 30 minut odpočinout.
- Po 30 minutách těsto rozdělte na 6 stejných dílků, z kterých pomocí válečku vytvořte tenké kulaté placky, velké zhruba 20 cm.
- Placky na pánvi opečte z obou stran dohněda.
- Mezitím si připravte náplň. Zelí nakrájejte na tenké nudličky, avokádo a rajčátka na tenké plátky.
- Na opečenou placku dejte lososa, avokádo, rajčátka a červené zelí. Osolte, opepřete a zarolujte.
- Při servírování rozkrojte napůl.
Další jednoduché a rychlé recepty
24. července 2023
Pětiminutový ovocný koláč podle Dvou tátů
05. května 2023
Krůtí bowl na cesty
31. července 2023
Středomořský salát s kuskusem
26. června 2023