.jpeg?f=WebP&w=1920&q=85)
.jpeg?f=WebP&w=750&q=85)
Dopřáváte si raději dlouze tažený masový vývar nebo krémovou zeleninovou? S knedlíčky nebo nudlemi? Plný talíř oblíbené polévky dokáže zázraky. Ulevuje od nemoci, hojí zlomená srdce, pomáhá po náročných večírcích. A jestli se vám dneska nechce přemýšlet nad tím, co vařit,
možná právě mezi našimi oblíbenými recepty najdete tu správnou inspiraci. Základem pro všechny je dostatečně velký hrnec a chuť věnovat přípravě pokrmu svůj čas a energii, která se vám však dvojnásobně vrátí.

Dýňová polévka
_1.jpeg?f=WebP&w=1500&q=85)
Uvařte si třeba sytou podzimní polévku z dýně, která vás zahřeje hned dvakrát – zvenku svou barvou a zevnitř kombinací lahodně nasládlé chuti dýně a pálivých chilli papriček.
Hráškový krém a čočková polévka
Nemáte rádi dýňovku? Vyzkoušejte tedy klasiku podle Zdeňka Pohlreicha, jeho slavný hráškový krém.

Případně můžete od stejného autora vyzkoušet netradiční čočkovou polévku, kterou tento šéfkuchař vaří po turecku, z červené čočky.

Francouzská cibulačka
Polévka Pho
Pokud jste spíše na vývary, zkuste si doma sami uvařit vietnamskou polévku Pho. Příprava není složitá, jen podobně jako u všech vývarů poněkud náročnější na čas.
_1.jpeg?f=WebP&w=1500&q=85)
Krémová pórková
Že nemáte tolik času na vaření? Pak vám můžeme doporučit rychlou krémovou pórkovou. Tato polévka nejen skvěle chutná, ale navíc ji připravíte do 20 minut.