Dopřáváte si raději dlouze tažený masový vývar nebo krémovou zeleninovou? S knedlíčky nebo nudlemi? Plný talíř oblíbené polévky dokáže zázraky. Ulevuje od nemoci, hojí zlomená srdce, pomáhá po náročných večírcích. A jestli se vám dneska nechce přemýšlet nad tím, co vařit,
možná právě mezi našimi oblíbenými recepty najdete tu správnou inspiraci. Základem pro všechny je dostatečně velký hrnec a chuť věnovat přípravě pokrmu svůj čas a energii, která se vám však dvojnásobně vrátí.
Dýňová polévka
Uvařte si třeba sytou podzimní polévku z dýně, která vás zahřeje hned dvakrát – zvenku svou barvou a zevnitř kombinací lahodně nasládlé chuti dýně a pálivých chilli papriček.
Hráškový krém a čočková polévka
Nemáte rádi dýňovku? Vyzkoušejte tedy klasiku podle Zdeňka Pohlreicha, jeho slavný hráškový krém.
Případně můžete od stejného autora vyzkoušet netradiční čočkovou polévku, kterou tento šéfkuchař vaří po turecku, z červené čočky.
Francouzská cibulačka
Polévka Pho
Pokud jste spíše na vývary, zkuste si doma sami uvařit vietnamskou polévku Pho. Příprava není složitá, jen podobně jako u všech vývarů poněkud náročnější na čas.
Krémová pórková
Že nemáte tolik času na vaření? Pak vám můžeme doporučit rychlou krémovou pórkovou. Tato polévka nejen skvěle chutná, ale navíc ji připravíte do 20 minut.