Beránek je základ
Velikonoční beránek jako biskupský chlebíček
V našich zemích se vžil pro symbol Velikonoc beránek, povětšinou ve své sladké podobě, pečené ve formě. Receptů je mnoho, v rodinách se předávají z generace na generaci, podobně jako tomu je u vánočního salátu nebo vanilkových rohlíčků. Chcete změnu? Zkuste upéct biskupského beránka podle našeho receptu.
Něco zeleného
Na stole by se mělo objevit také něco jarně zeleného. Vyzkoušejte jednoduchý hráškový krém Zdeňka Pohlreicha, nebudete litovat a sklidíte oprávněnou pochvalu.
Jehněčí
Na Velikonoční pondělí by na sváteční tabuli neměl chybět ani beránek ve své masité podobě. Pokud netoužíte po tradiční pečeni, máme pro vás recept italského kuchaře Fankieho Coizzy ze Sardinie, oblasti, která pokrmy z jehněčího povýšila na manu. Zaexperimentujte a překvapte rodinu či přátele chutnými jehněčími kotletkami s tymiánovými bramborami.
Nádivka
Dalším typicky jarním pokrmem, který se pojí s Velikonocemi, je velikonoční nádivka. My jsme vsadili na nádivku s kešu ořechy a jarními bylinkami.
A závěrem nezbývá než popřát dobrou chuť!
Další velikonoční recepty
08. března 2022
Velikonoční koláč
27. prosince 2021 Josef Maršálek
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
27. prosince 2021 Josef Maršálek
Velikonoční zajíc Josefa Maršálka
24. ledna 2022
Tradiční velikonoční nádivka s čerstvými bylinkami
15. března 2022
Velikonoční polévka
21. ledna 2022
Netradiční velikonoční nádivka z cuket
20. ledna 2022